medlemmer fortsætter strejken. Det står klart efter, at forhandlingerne mellem kartellet og Danske Regioner tirsdag aften brød sammen. Regionerne ville ikke tage hul på milliardudgifterne til vikarerne.

Tirsdag aften kort før kl. 20.00 brød forhandlingerne mellem Sundhedskartellet og Danske Regioner sammen. Det betyder, at Sundhedskartellets medlemmer fortsætter strejken.

”Det er meget ærgerligt, at Danske Regioner alligevel ikke vil tage hul på den milliard kroner, der hvert år fosser ud af sundhedsvæsenets kasse og over i de private vikarbureauer. Der vil være langt mere fremtidsperspektiv i at bruge nogle af de mange penge på et lønløft af Sundhedskartellets medarbejdere,” udtaler Connie Kruckow, formand for Sundhedskartellet, og fremhæver:

”Det vil øge rekrutteringen og styrke fastholdelsen af sundhedsvæsenets kernetropper. Og det er ganske enkelt nødvendigt, hvis vi også i fremtiden skal have et stærkt offentligt sundhedsvæsen.”

De 2,2 procent, som skiller parterne svarer til 543 millioner kroner – fordelt over de tre år på både Danske Regioners og KL´s område –  er altså langt mindre end de årlige vikarudgifter på 1 milliard kroner.

Sundhedskartellet holder også fast i kravet om, at Folketinget skal nedsætte en ligelønskommission.