Sundhedskartellet har nu afsluttet evalueringen af OK 08. Et langt sejt træk, hvor medlemmernes markante vilje til at kæmpe for ligeløn var Sundhedskartellets helt store styrke. Medlemmernes indsats var med til at sikre et resultat, vi sammen kan være stolte af, siger formand for Sundhedskartellet Connie Kruckow.

8½ uges kamp for ligeløn blev det for Sundhedskartellets medlemmer i forsommeren 2008. En sej kamp, som dog var det hele værd, konstaterer Sundhedskartellet, som netop har afsluttet evalueringen af OK 08 og de resultater, Sundhedskartellet fik skabt til medlemmerne. Ikke mindst lykkedes det at få sprængt den ellers så fasttømrede ramme på 12,8 pct. – Sundhedskartellet fik også sat en ligelønsdagsorden, som bl.a. har ført til nedsættelsen af en Lønkommission.

”Sundhedskartellets medlemmer har igennem hele konflikten vist, at de har viljen til at kæmpe for ligeløn. Med bannere, sange, slogans og andet var medlemmer aktive over hele landet og dermed med til at sætte fokus på ligelønsdagsordenen. Også de, der arbejdede hårdt i nødberedskab ydede en uvurderlig indsats. For det koster at kæmpe for ligeløn, men i bund og grund handler det om vilje,” siger formand for Sundhedskartellet, Connie Kruckow og fastslår:

”I Sundhedskartellet har vi viljen, og vi har med OK 08 taget vigtige skridt på vejen mod ligeløn.”

Rapporten ”Resultaterne af OK 08” ligger nu på hjemmesiden, og her kan du læse meget mere om de konkrete resultater for medlemmerne både inden for løn, pension, arbejdsvilkår og andre forbedringer.

Se rapporten