Sådan lød budskabet på Sundhedskartellets pressemøde, der blev holdt i forlængelse af Lønkommissionens pressemøde i samarbejde med BUPL, Dansk Socialrådgiverforening og Socialpædagogernes Landsforbund.

 
Det danske samfund har et ligelønsproblem som følge af et stærkt kønsopdelt arbejdsmarked. Argumentationen står langt stærkere nu, fordi det er en enig Lønkommission, som dokumenterer uligelønnen. Det fastslog Sundhedskartellets formand Grete Christensen, da 15 fagorganisationer havde indbudt til fælles pressemøde i kølvandet på Lønkommissionens pressemøde om det store analysearbejde, der nu er afsluttet.
 
”Er timingen ikke den dårligst tænkelige?” blev Grete Christensen spurgt ved pressemødet. Sundhedskartellets formand svarede:
 
”Det er nu, vi har fået Lønkommissionens redegørelse. Og uanset finanskrise, så er dette problem så alvorligt, at vi må tage fat på at løse det.”
 
Nødvendigt med ekstra midler
Repræsentanterne for Sundhedskartellet, socialrådgiverne, socialpædagogerne og BUPL peger på, at der må forventes at være fire overenskomstforhandlinger frem mod år 2020, hvor der er mulighed for at lukke en større og større del af løngabet mellem kvindedominerede faggrupper og mandedominerede faggrupper. Det er nødvendigt at tilføre ekstra midler til dette formål ud over den almindelige ramme for lønforhandlingerne.
 
”Christiansborg kan ikke læne sig tilbage og sige, at det må forhandlingssystemets parter selv løse. Hvis værdisætningen af store kvindegruppers arbejde skal løftes i forhold til mandsdominerede faggrupper, så har det 100 års udsigter. Det kan samfundet ikke være bekendt,” sagde Grete Christensen.
 
Læs mere om Lønkommissionens redegørelse på