Der er fremdrift i Sundhedskartellets overenskomstforhandlinger med Danske Regioner. Fredag mødes parterne igen, og det forventes, at der ligger et resultat klart i løbet af weekenden.

Sundhedskartellet og Danske Regioner mødtes onsdag eftermiddag til endnu en runde i forhandlingerne om en overenskomstfornyelse på det regionale område. Kort efter midnat natten til torsdag besluttede parterne at mødes igen allerede fredag.

”Det er konstruktive forhandlinger, vi har haft med regionerne. Allerede nu ligger den overordnede skitse klar til et forlig. Men hastværk er lastværk. Vi mangler stadig en del beregninger, der skal gøre os klogere på forskellige aspekter”, fortæller Grete Christensen, formand for Sundhedskartellet og Dansk Sygeplejeråd.

”Derfor besluttede vi at fortsætte forhandlingerne på fredag, så vi i mellemtiden kan bruge tiden på at regne tingene igennem. Det er vigtigt for både os og regionerne, at vi indgår aftalen på et solidt og oplyst grundlag”, fortsætter Grete Christensen.

På fredag mødes Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner for at forhandle de generelle krav i forbindelse med overenskomstfornyelsen. Det er i forlængelse af dé møder, at Sundhedskartellet og Danske Regioner fortsætter forhandlingerne om de specifikke krav. Alt tyder på, at der i løbet af weekenden ligger et færdigt overenskomstresultat på det regionale område.