Journalist, debattør og forfatter Pia Fris Laneth modtog tirsdag den 17. juni Sundhedskartellets Ligelønspris. Prisoverrækkelsen fandt sted i Fredericia Messecenter, hvor flere end 1.000 medlemmer af Sundhedskartellet var samlet til stormøde forud for overenskomstforhandlingerne på det offentlige område i 2015.

Prisen blev overrakt af Sundhedskartellets formand Grete Christensen.

”Pia Fris Laneth modtager vores Ligelønspris, fordi hun vedholdende deltager i debatten om ligestilling og ligeværd med ord, viden, dokumentation og ikke mindst en meget skarp pen. Hun er bredt engageret i mange samfundsforhold, men især ligestilling og ligeløn synes at ligge hendes hjerte nært,” siger Grete Christensen.

Pia Fris Laneths engagement i kampen for ligestillingen mellem kvinder og mænd tæller blandt andet hendes bestseller om kvindernes kamp for ligestilling, ”Lilly’s Danmarkshistorie”.

”Jeg er meget stolt af prisen. Det betyder meget, at der er nogen som læser, hvad jeg skriver og sætter pris på det. Og der er stadig meget at kæmpe for. Uligeløn handler dybest set om manglende respekt for kvinders arbejde, ” sagde Pia Fris Laneth.

Ligelønsprisen består af to figurer, som bronzekunster Line Møllebro har fremstillet. Figurerne, ”Fremtidsdansen”, forestiller en kvinde og en mand, der i forening strækker sig for at nå hinanden. Det er tredje gang, prisen uddeles.

I 2010 modtog ligestillingsforskeren Karen Sjørup, lektor ved Roskilde Universitet, prisen, og i 2012 var daværende MEP, Britta Thomsen modtager af Ligelønsprisen.