Foto: Philip Davali

Sundhedskartellets tillidsrepræsentanter var sammen med pædagoger, soldater, SOSU-assistenter, skolelærere, fængselsbetjente, akademikere og 120 andre faggrupper samlet til historiens største tillidsrepræsentantmøde torsdag.

 

10.380 tillidsrepræsentanter fra alle dele af den offentlige sektor var torsdag samlet til stormøde i Messe C i Fredericia. Her diskuterede deltagerne de vigtigste emner i forhandlingerne om nye overenskomster, OK18, og hvordan man kan lave fælles aktiviteter på kryds og tværs af uddannelser og faggrupper.

”Det er et imponerende syn at se 10.380 tillidsrepræsentanter fra alle dele af den offentlige sektor. Det er en stor oplevelse at være her og mærke det engagement og den styrke, der er i, at alle fagforeninger står sammen”, siger Sundhedskartellets formand Grete Christensen.
De mange tillidsrepræsentanter blev placeret ved borde opdelt efter kommuner og ikke faggrupper og fik mulighed for at udveksle ideer og planer til den konflikt, som rykker nærmere dag for dag.

”Tillidsrepræsentanterne skulle gerne gå hjem med fornyet styrke og en fælles gejst. Jeg håber, at alle går hjem og spreder budskabet om værdien af offentligt ansatte, og at vi finder en løsning for alle. Og så håber jeg, at alle tager den følelse med hjem, som jeg står med lige nu – en følelse af overvældende fællesskab og en samlet styrke”, siger Grete Christensen.

 

Fælles udtalelse vedtaget

På stormødet vedtog alle tillidsrepræsentanterne denne fælles udtalelse til arbejdsgiverne:

Kære Sophie Løhde, Michael Ziegler og Anders Kühnau,
Vi repræsenterer alle de medarbejdere i den offentlige sektor, der hver dag får hverdagen til at hænge sammen for borgerne. Vores budskab til jer er klart: Lad os få lavet en overenskomst, der gavner hele Danmark. Vi er klar. Det, vi beder om, er faktisk kun, at I anerkender vores arbejde og viser os tillid gennem:
• En lønudvikling på lige fod med de privatansatte.
• At I viser os, at vi kan have tillid til vores aftaler ved at finde en løsning på den betalte spisepause.
• At I viser vilje til at indgå en aftale om arbejdstid med alle – også lærerne.
• At vi passer på vores seniorer, så de kan holde til at blive i jobbet.
Vi er stolte af vores indsats, og vi er stolte af, at befolkningen sætter pris på os og bakker os op. Vi ved, at forholdene for de offentligt ansatte hænger sammen med den kvalitet, som borgerne får. Borgerne fortjener at blive fri for jeres lockout, der vil lamme hele landet.
Det er på høje tid at finde en løsning for alle!