På Sundhedskartellets TR-træf i Odense den 13. november blev debattøren Emma Holten hædret med Sundhedskartellets Ligelønspris.

”I 2023 har SHK besluttet at tildele prisen til én, som allerede nu, men også fremadrettet, kan være med til at sætte ligelønsdebatten og de kvindedominerede gruppers værdi på dagsordenen – Emma Holten.”

Med den begrundelse fik debattør og feministisk forkæmper Emma Holten den 13. november 2023 Sundhedskartellets Ligelønspris for sit vedholdende arbejde med at sætte ligeløn på dagsordenen.

“Sundhedskartellet har gennem de sidste mange årtier kæmpet en lang kamp for ligeløn og har særligt haft fokus på de kvindedominerede gruppers vilkår og værdi i vores samfund.
Der har været gennembrud undervejs, men vi er slet ikke i mål, og det kræver endnu et langt og sejt træk at få overbevist – ikke mindst – vores politikere om, at mænd og kvinder er lige meget værd.

Sundhedskartellets Ligelønskomité vil gerne med prisen anerkende og sætte fokus på dét arbejde, som Emma Holten gør for at sætte kvinder generelt – og særligt de kvindedominerede gruppers værdi i samfundet – på dagsordenen”.

Prisen blev indstiftet i 2010 som en del af de ligelønspolitiske aktiviteter, som Sundhedskartellet iværksatte i forlængelse af strejken i 2008 og i tilknytning til Lønkommissionen. Den har været uddelt i alt 4 gange før.

Følgende har gennem årene modtaget Ligelønsprisen:
• 2010 Lektor Karen Sjørup, Roskilde Universitet, for sit arbejde som medlem af Lønkommissionen.
• 2012. Daværende EU-parlamentariker Britta Thomsen, for sit arbejde i parlamentets udvalg for Kvinder og ligestilling.
• 2014 Forfatter m.v. Pia Friis Laneth for bl.a. hendes bog ”Lilys Danmarkshistorie”.
• 2017 Daværende ligestillingsordfører i Socialdemokratiet, Rasmus Horn Langhoff, for kampen for at få politikerne på Christiansborg til at anerkende ligelønsproblematikken.

Prisen blev ikke uddelt i forbindelse med OK21 grundet Covid-19.