CFU og Finansministeriet sad ved forhandlingsbordet indtil klokken 03.00 i nat og mødes igen senere i dag.

De afsluttende forhandlinger om en overenskomst for de statsansatte fortsætter tirsdag. CFU (der samler de statsansattes organisationer) er  stadig i forhandlinger med Finansministeriet. Det er staten, der fastlægger den økonomiske ramme for alle offentligt ansatte. Derfor afventer både Kommunernes Landsforening og Danske Regioner et eventuelt forlig på statens område, før de går videre.

”Der er gang i nogle meget svære forhandlinger, hvor der er flere store emner, der stadig ikke er fundet løsninger på. Forhandlingerne på statens område er afgørende for vores forhandlinger i både KL og Danske Regioner, og derfor kan vi ikke komme videre, før det er afklaret, om man kan blive enige i staten”, siger formand for Sundhedskartellet, Grete Christensen.

Forhandlingsfællesskabet (der samler de kommunalt- og regionaltansattes organisationer, herunder sygeplejersker) holder løbende statusmøder med CFU.

”Vi har en tæt koordinering på tværs af faggrupperne, og vi står sammen om at fortælle arbejdsgiverne, at offentligt ansatte også skal have del i den vækst, der er i samfundet lige nu”, siger Grete Christensen.