Foto: Philip Davali

Forligsmanden har indkaldt til nye møder i Forligsinstitutionen i dag, onsdag den 11. april, og forud for forhandlingerne var der i går, den 10. april, demonstrationer rundt om i landet i forbindelse med OK18

Der var demonstrationer i København, Aarhus, Randers, Varde, Esbjerg, Odense og Rønne, hvor de offentligt ansatte stod skulder ved skulder om at kræve en løsning for alle.

Formand for Sundhedskartellet, Grete Christensen, talte på Thorvaldsens Plads i København, og hun havde nogle vigtige budskaber med til de fremmødte:

”Nogle siger, at solidariteten i Danmark er forsvundet, men når jeg ser, hvor mange der er samlet her i dag, så tror jeg roligt man kan sige, at det ikke passer. Der er masser af sammenhold på kryds og tværs af det danske samfund, og der er masser af opbakning til, at vi skal kæmpe for at bevare vores gode og trygge velfærdssamfund.

Denne her konflikt handler om løn og arbejdsvilkår, men dermed kommer den også til at handler om indholdet i dén velfærd, der produceres hver eneste dag i Danmark. Der er en logisk sammenhæng mellem, hvordan man behandler sine ansatte, og hvilke ydelser der kan leveres.
Forestillingen om, at de offentligt ansatte først og fremmest er en udgift – tal i et regneark, som skal minimeres eller flyttes rundt på – er et kedeligt menneskesyn, og det er også dét, denne her konflikt handler om”, sagde Grete Christensen i sin tale til de mange fremmødte.

I dag, den 11. april kl. 10, mødes parterne igen i Forligsinstitutionen, hvor slutspurten i forhandlingerne sættes ind. I dag er det kommunale område indkaldt, og i morgen kl. 14.00 mødes forhandlerne på det regionale område.