Hovedbestyrelserne i Sundhedskartellets organisationer var samlet den 4. januar for at diskutere kravene til arbejdsgiverne ved OK18.

På den fælles overenskomstkonference blev det bekræftet, at Sundhedskartellet står bag den musketér-ed, der har sat alle offentlige forhandlinger i stå, indtil de offentlige arbejdsgivere accepterer at forhandle om en aftale om lærernes arbejdstid.

 

”Alle forhandlinger er som bekendt sat stand by, forbi vi støtter op om alle offentligt ansattes ret til at forhandle overenskomst – også om arbejdstid. Hvis vi accepterer, at nogle grupper får dikteret deres arbejdsvilkår ved lov, udhuler vi den danske model”, sagde Grete Christensen, formand for Sundhedskartellet.

 

Derudover blev de samlede krav fra Sundhedskartellet præsenteret i det officielle kravkatalog, der stiller organisationernes krav over for de krav, der er modtaget fra arbejdsgiverne.
”Vi har en række udfordringer på både løn, arbejdstid og arbejdsmiljø, som vi meget gerne vil i gang med at løse, og derfor håber jeg selvfølgelig på, at arbejdsgiverne snart sætter sig til bordet, og der kommer gang i forhandlingerne”, siger Grete Christensen.

 

Se Sundhedskartellets kravkatalog hér.