Forhandlingerne om en arbejdstidsaftale for underviserne ved OK18 er lige nu på pause, da arbejdsgiverne stadig ikke flytter sig. Sundhedskartellet står solidarisk med undervisergrupperne og bakker op om en tænkepause men forventer, at der snart kommer gang i forhandlingerne igen

”Vi står langt fra arbejdsgiverne på en række afgørende spørgsmål. Det er blandt andet i forhold til lønforbedringer i OK18-perioden, reguleringsordning og seniordage. En af de store forhindringer for at komme videre er også undervisernes arbejdstidsforhandlinger. KL og Moderniseringsstyrelsen er indtil videre ikke kommet underviserne i møde i forhold til at aftale arbejdstidsregler, der kan erstatte lov 409. Samtidig kobler arbejdsgiverne lige nu det hele sammen og vil ikke give meldinger på, hvad de mener, den økonomiske ramme og lønstigningerne skal være, før der er fundet en løsning på undervisernes arbejdstid”, siger formand for Sundhedskartellet, Grete Christensen.

Sundhedskartellet bakker fuldt ud op om, at underviserne skal have en arbejdstidsaftale til erstatning for lovteksten fra indgrebet i 2013. Samtidig understreger Grete Christensen, at Sundhedskartellet forventer, at de øvrige forhandlinger også kan fortsætte.

”Vi har stadig et afgørende udestående om økonomien med arbejdsgiverne. Der er vækst i det danske samfund, og økonomien er i fremgang – det skal offentligt ansatte også have del i. Det kan ikke være rigtigt, at vi skal aflevere penge for at gå på arbejde. Vi forventer, at der aftales reallønsforbedringer til alle ved OK18. Og vi forventer, at der findes løsninger på de andre udfordringer, som de sundhedsfaglige grupper har”, siger Grete Christensen.