Siden midnat mellem lørdag og søndag har Forhandlingsfællesskabet og KL forhandlet overenskomstfornyelse for det kommunale arbejdsmarked. Forhandlingerne finder sted i KL’s hus i København, hvor parterne stadig forhandler.
Siden midnat har Forhandlingsfællesskabet og KL forhandlet om overenskomstfornyelse på det generelle område for 440.000 medlemmer, der er ansat i landets kommuner.

”Vi har nu (søndag eftermiddag ved 13-tiden, red.) været i gang siden midnat med forhandlingerne om overenskomster for ansatte i kommunerne. Det går langsomt fremad, og det er godt, at der nu synes at være bevægelse i forhandlingerne”, siger Grete Christensen, formand for Sundhedskartellet.

Ved forhandlingerne repræsenterer Forhandlingsfællesskabet alle kommunalt ansatte, heriblandt medlemmer af Sundhedskartellets medlemsorganisationer.

”Vi ser frem til at kunne indgå en aftale med KL, som sætter rammen for overenskomsten de kommende år, og herunder også bestemmer, hvor mange penge der er til rådighed for de specielle forhandlinger, hvor løn, pension og arbejdstidsaftalen senere skal forhandles på plads. Det har alt sammen stor betydning for vores medlemmer”, påpeger Grete Christensen.