””

Der var god dialog men ingen afgørende gennembrud ved onsdag aftens OK13-forhandlinger den 6. februar mellem Sundhedskartellet, KTO, AC og FOA på ene side og Danske Regioner på den anden. Knasten var spørgsmålene om tillidsvalgte og medindflydelse. Parterne mødes igen den 22. februar.

Dagsordenen var lang til onsdag aftens forhandlinger hos Danske Regioner. Men det stod hurtigt klart, at spørgsmålene om beskyttelse af tillidsvalgte og medindflydelse var en knast, der trods en god dialog ikke kunne løses i dag. Derfor gik parterne hver til sit efter knap tre timers forhandlinger.

”Vi har udtaget en række krav, som lægger stor vægt på at fastholde og styrke grundlaget for medindflydelse og dialog på arbejdspladserne. Vi tror på, at man skaber bedre løsninger, hvis der er de rigtige rammer for indflydelse. Disse krav er rigtig vigtige for os, og her kan vi konstatere, at vi har et stykke arbejde foran os for at nå frem til en fælles forståelse med regionerne,” siger Grete Christensen efter aftenens forhandlinger.

 
””

Der bliver nu arbejdet videre med de tværgående krav frem til næste politiske forhandlinger med Danske Regioner den 22. februar.

Torsdag den 7. februar skal Sundhedskartellet forhandle med kommunerne hos KL.

Efter planen skal alle OK13-forhandlinger være afsluttet den 27. februar.

 
Foto: Simon Knudsen