En række organisationer, virksomheder samt Beskæftigelsesministeriet har sammen stiftet en fællesskabspris. Følgende har været medstiftere:

3F, Dansk Metal, DFDS, Falck, HK, ISS, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, Professionshøjskolen Metropol, Skanderborg Kommune og VIA Univercity College.

Fællesskabsprisen skal sætte fokus på alle de mennesker, som gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark.

Det er beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, som har taget initiativ til at stifte Fællesskabsprisen sammen med en række faglige organisationer, store virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Du kan læse mere om prisen i en kronik i Berlingske Tidende: http://faellesskabsprisen.dk/.

Der er ingen krav til, hvilken ”kategori” person eller gruppe af personer det kan være.

Sundhedskartellets organisationer opfordres til at nominere enkeltpersoner eller en gruppe af medarbejdere, som har gjort en ekstraordinær forskel for fællesskabet.

Frem til den 5. maj vil det være muligt at nominere kandidater til Fællesskabsprisen. Nomineringerne kan foretages på www.faellesskabsprisen.dk.
Der vil blive 10 vindere, som findes af en jury bestående af udvalgte personer blandt Fællesskabsprisens initiativtagere samt en række eksterne personer med relevans for fællesskabet.

Fællesskabsprisen vil blive uddelt den 22. maj.