89,2 procent stemte ja til Sundhedskartellets OK13-forlig med regioner og kommuner, dermed er aftalerne i hus.
 
OK13-forligene med regioner og kommuner har været til afstemning og godkendelse hos medlemmerne af Sundhedskartellets organisationer.
Resultatet af afstemningen blev, at 39,9 procent stemte, 89,2 procent stemte ja, 5,7 procent stemte nej, og 5,1 procent stemte blankt.
”Medlemmerne har vist stor ansvarlighed ved at stemme ja til en smal aftale. Dermed viser vi igen, at Sundhedskartellets medlemmer er fleksible og løsningsorienterede. Det bør arbejdsgiverne skrive sig bag øret ikke mindst i forhold til de næste overenskomstforhandlinger om to år,” siger Grete Christensen, formand for Sundhedskartellet.

Grete Christensen er godt tilfreds med, at et stort flertal har stemt ja, men bider også mærke i, at lidt færre har deltaget i afstemningen end i 2011. Et signal til forhandlerne om, at der skal andre boller på suppen næste gang, der forhandles overenskomster.

”Vi har nu to forhandlinger i træk forhandlet smalle aftaler, og det forpligter frem mod 2015. Der skal være en langt større vilje til at gå i dybden med, hvordan vi kan skabe gode rammer for arbejdet, kvalitet og faglig udvikling, samtidig med at vi skaber mere effektivitet,” siger Grete Christensen.

Sundhedskartellet vil nu tage kontakt til regionerne og kommunerne og meddele, at der et flertal har sagt ja til de to aftaler, derefter skal aftalerne underskrives. Begge aftaler gælder for en periode på to år.

”Vi har fået to store aftaler på plads, og de skal nu ud og fungere på arbejdspladserne i regionerne og kommunerne. Der venter alle et stort arbejde med at realisere indholdet,” siger Grete Christensen.
Sundhedskartellet repræsenterer ca. 100.000 sundhedsprofessionelle heriblandt bioanalytikere, fysioterapeuter og sygeplejersker.
Du kan læse mere om indholdet af de to forlig og OK13 her.