””

Op mod 1.000 tillidsrepræsentanter fra Sundhedskartellet er i dag, mandag den 9. marts samlet til stormøde i Tivoli Hotel og Congress Center i København for at høre om overenskomstresultaterne på det regionale og kommunale område.

Traditionen tro afholder Sundhedskartellet stormøde for kartellets tillidsvalgte, inden urafstemningerne om resultaterne sættes i gang blandt medlemmerne. Derfor er tæt på 1.000 tillidsvalgte fra Sundhedskartellet i dag samlet til stormøde i Tivoli Hotel og Congress Center i København.
Stormødet startede med, at Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet, gennemgik hovedlinjerne i forhandlingsresultaterne for forsamlingen.
”Vi har for det første skabt et bedre resultat end ved de sidste par overenskomstrunder. Vi har aftalt lønstigninger, der vil sikre reallønnen og købekraften, hvis prognoserne for inflationen altså holder. Og det tyder alt på. Vi har hævet pensionen for rigtig mange af vores medlemmer, og vi har sikret, at løn- og pensionsforholdene for vores kandidater på en enhver tænkelig måde kan matche AC’s kandidaters. Det har været vigtigt for os”, sagde Grete Christensen, der også kom ind på betydningen af, at Sundhedskartellet har forhandlet sine generelle krav i regi af Forhandlingsfællesskabet:
”OK15 var den første overenskomstfornyelse for det nye forhandlingsfællesskab. Og lad mig sige det med det samme, jeg synes, at det har været hårdt. Vi har haft mange nætter, hvor vi har ventet og ventet. Men jeg synes også, at fællesskabet har bestået sin prøve. Jeg er sikker på, at vi aldrig var kommet så langt med arbejdsgiverne – som vi faktisk er – hvis det ikke var fordi, vi optrådte i samlet flok.”
Efter talen gennemgik Grete Christensen og forhandlingschef i Sundhedskartellet Helle Varming forhandlingsresultaterne mere detaljeret for forsamlingen. Senere på dagen mødes Sundhedskartellets organisationer enkeltvis for at gennemgå resultatet for lige netop deres medlemsgrupper.

Se PowerPoint-præsentationen fra TR-stormødet hér.