LIGELØN

Sundhedskartellet arbejder løbende på at sikre ligestilling for de ansatte i kvindedominerede fag på det danske arbejdsmarked, som er et vigtigt emne for Sundhedskartellet. Her på siden vil du derfor løbende kunne orientere dig om tiltag af ligelønsmæssig karakter.

Forskningsprojekt vedr. Tjenestemandsreformen af 1969

Af Astrid Elkjær Sørensen for Ligelønsalliancen

Historiker ved Aarhus Universitet, Astrid Elkjær Sørensen, har for Ligelønsalliancen lavet et forskningsprojekt om Tjenestemandsreformens betydning for indplacering af ansatte på lønskalaen i den offentlige sektor.

Du kan læse forskningsprojektet hér.

Astrid Elkjær Sørensen har desuden for Institut for Menneskerettigheder skrevet en analyse af Tjenestemandsreformens betydning for hierarkiet i offentlige lønninger fra 1969-2019.

Læs analysen hér:

Kvindernes Internationale Kampdag 2020

Lige op til Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts 2020 skrev Ligelønsalliancen – bestående af Sundhedskartellet,  Socialpædagogerne, BUPL og FOA – et debatindlæg, som blev bragt i Kristeligt Dagblad den 7. marts 2020.

Debatindlægget er også lagt på som en nyhed her på Sundhedskartellets hjemmeside.

Her kan du bla. læse om Sundhedskartellets ligelønstiltag i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts 2019, som var iværksat i regi af Ligelønsalliancen.
Du kan også læse CEVEA-rapporten om det kønsopdelte arbejdsmarked.

Kvindernes Internationale Kampdag 2019

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts 2019 lavede Ligelønsalliancen – Sundhedskartellet sammen med Socialpædagogerne, BUPL og FOA – nogle tiltag, som du kan læse om hér.

CEVEA-rapport

Cevea har for DSR, DS, SL, BUPL og FOA udarbejdet rapporten “Det kønsopdelte arbejdsmarked”. Læs den nedenfor.

Nyheder 

Her vil du kunne læse nyheder af ligelønsmæssig karakter

Det er på tide at gøre op med historisk efterslæb

DEBAT: Formelt set har vi har haft ligeløn i 40 år. Alligevel bærer tusinder af offentligt ansatte rundt på et urimeligt lønefterslæb, der går mere end 100 år tilbage og har rødder i en forældet kønsrolleopfattelse og en 50 år gammel lønreform. Det skriver...

OK18 handler også om ligeløn

Foto: Simon Klein Knudsen Debat: Sophie Løhdes udtalelser om, at de offentligt ansattes lønstigninger har været for store i forhold til de privatansattes, afslører, hvor lidt føling hun har med virkeligheden ude på de offentlige arbejdspladser, som hun er øverste chef...

Opgør med uligeløn på Folketingets dagsorden

Det er et samfunds anliggende at sikre ligeløn mellem kønnene på det danske arbejdsmarked, mener BUPL, Sundhedskartellet, FOA og Socialpædagogerne. Organisationerne håber, at politikerne på Christiansborg vil tage opgaven på sig, når der skal stemmes om en...

Historisk opbakning til Sundhedskartellets ligelønskrav

Ligeløn ligger højt på dagsordenen til OK18. Sundhedskartellets krav om en ligelønspulje er nemlig blevet et generelt krav, der møder opbakning blandt de øvrige offentligt ansatte. At arbejde i et af de kvindedominerede fag skal ikke være en ulempe for éns løn. Det...