Medlemmerne i Sundhedskartellet var i dag mødt talstærkt op på Christiansborg Slotsplads. Omkring af 40.000 medlemmer stimlede sammen for at markere kravet om 15 procent i løn over de næste 3 år. Stemningen var god, medlemmerne var glade og overalt var der kampgejst at spore. Det var de mange kreative bannere, paroler og slagord symbol på, sammen med medbragte storke, swissballs og pinde.
 
På slotspladsen blev den store demonstration indledt af formanden for de sygeplejestuderendes landssammenslutning, Kirsten Salling Rasmussen, som bød velkommen. De musikalske indslag blev leveret af Rasmus Nøhr og René og Værsgo, som var med til at sprede fællesskabsfølelsen blandt de fremmødte.
 
Efter Kenneth Rienickes, som er kønsforsker ved RUC, tale, var det Sundhedskartellets formand, Connie Kruckow, der gik på scenen med en kæmpe hyldest fra medlemmerne. Hun svarede igen ved at sende en hyldest tilbage til alle de fremmødte fra Sundhedskartellets organisationer.
 
Derimod var de skarpe politiske budskaber tydeligt rettet mod dem, der sad bag Christiansborgs mure og kun iagttog den massive repræsentation af strejkende ansatte i Sundhedsvæsenet nede på slotspladsen fra vinduerne.
 
”Jeg synes, at Folketinget og arbejdsgiverne har et ansvar for, at uddannelse skal kunne betale sig. For at gøre det attraktivt for de unge at søge ind på vores uddannelser og for de erfarne at blive i faget. Et ansvar for at fremtidssikre det offentlige sundhedsvæsen ved at skabe ligeløn,” lød det fra Connie Kruckow under jublende tilråb fra de fremmødte.
 
”Hvad skal Folketinget og arbejdsgiverne gøre? Kun to ting: For det første: Lønstigning på 15 procent over de næste tre år. For det andet: Nedsætte en Ligelønskommission, der kan bane vej for en egentlig ligelønsreform,” sagde hun.
 
Sundhedskartellets formand uddelte ros til alle medlemmerne for deres vilje og gejst i kampen for ligeløn. Men også de tilbageblevne kolleger og tillidsfolk, der er i nødberedskab på afdelingerne, fik en hilsen med på vejen.
 
Ikke kun på Christiansborg Slotsplads var der demonstration i dag også i Odense, Århus og på Bornholm demonstrerede Sundhedskartellets medlemmer.

Læs hele Connie Krukows tale