Sundhedskartellets medlemmer har i dag med et overvældende flertal godkendt Sundhedskartellets overenskomst med de (amts)kommunale arbejdsgivere. 92 pct. har stemt ja til overenskomsten, der hermed træder i kraft pr. 1. april 2005. 7 pct. stemte nej, 1 pct. blankt. Stemmeprocenten var i alt på 50 pct.
 
Det er første gang, at Sundhedskartellet har forhandlet direkte med arbejdsgiverne, og Sundhedskartellets formand, Connie Kruckow, er meget tilfreds med afstemningens resultat.
 
”Det er glædeligt, at vi har fået et markant ja til overenskomsten. Vores forhandlinger har taget udgangspunkt i medlemmernes krav, og der har været en rød tråd i processen – fra udtagelsen af kravene for ca. ét år siden til resultatet i dag. Sundhedskartellets medlemmer er ikke i tvivl: Det er en god overenskomst. Vi har nu taget det første skridt på vejen til en udligning af det lønspænd, der er mellem Sundhedskartellets medlemmer og privatansatte med samme uddannelseslængde,” siger Connie Kruckow.
 
Hovedresultaterne i den nye overenskomst er:
 
  • Forbedret købekraft. I gennemsnit får medlemmerne en lønudvikling på ca. 9 pct. frem til 2008, mens forbrugerpriserne kun forventes at stige ca. 5,6pct.

  • Højere livsløn. Sundhedskartellet har opnået en helt ny lønmodel med højere start- og slutløn og et størsteparten af grupperne et hurtigere forløb gennem lønskalaen. Det medfører en væsentlig højere livsløn i løbet af medlemmernes arbejdsliv.

  • Opgør med Ny løn. Lønmodellen indeholder et opgør med Ny løn, så den lokale løndannelse fremover sætter fokus på faget i stedet for individet. Der er sikkerhed for, at de midler, der er afsat til lokale forhandlinger udmøntes 100 pct. fra 2007.
 
”Resultatet viser, at det var rigtigt for Sundhedskartellet at forlade KTO. Vi har været nytænkende, og har med resultatet vist, at Sundhedskartellet er et stærkt forhandlingsfællesskab,” siger Connie Kruckow.
 
Sundhedskartellet blev dannet i 1997 og består i dag af 11 organisationer inden for sundhedsområdet: Danske Afspændingspædagoger, Danske Bioanalytikere, Danske Fysioterapeuter, Dansk Sygeplejeråd, Dansk Tandplejerforening, Jordemoderforeningen,
Ergoterapeutforeningen, Farmakonomforeningen, Foreningen af Radiografer i Danmark, Landsforeningen af Statsautoriserede Fodterapeuter og Kost- og    Ernæringsforbundet.
 
Se de specifikke tal her.