Sundhedskartellet kræver, at Christiansborg nu tager sin del af ansvaret for at løse ligelønsproblemerne på det danske arbejdsmarked. Kravet kommer efter, at regeringens Lønkommission netop har offentliggjort sin redegørelse, der klart dokumenterer, at Sundhedskartellets grupper har et betydeligt lønefterslæb.
 
Lønkommissionen har netop offentliggjort sin redegørelse, og konklusionen er klar. Kvinder med en mellemlang videregående uddannelse ansat i kvindedominerede fag i den offentlige sektor, som eksempelvis sygeplejersker, har et betydeligt lønefterslæb.
 
”Vi er glade for, at Lønkommissionen nu slår det fast, som vi hele tiden har sagt, nemlig at der er betydelig uligeløn på det danske arbejdsmarked. Redegørelsen konstaterer, at vores grupper, eksempelvis sygeplejersker og ergoterapeuter, har uligeløn,” udtaler Grete Christensen formand for Sundhedskartellet og fortsætter:
 
”Nu er det på tide, at Christiansborg vedkender sig sin del af ansvaret og viser vilje til at løse ligelønsproblemerne. Ligeløn er et samfundsansvar. Derfor skal der udarbejdes en handlingsplan, der gradvist frem mod 2020 løser ligelønsproblematikken.”
 
Sundhedskartellet repræsenterer 120.000 medlemmer i sundheds- og socialsektoren.