””
 
 

Nye udfordringer kræver nye løsninger

Traditionen tro mødtes medlemmer fra hovedbestyrelserne i Sundhedskartellets 11 organisationer forud for overenskomstforhandlingerne.

 ”Vi har den energi, der skal til,” sagde Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og Sundhedskartellet (SHK), da hun åbnede SHK’s hovedbestyrelseskonference, som løb af stablen på Akademiet for Utæmmet Kreativitet i København. Og netop kreativitet bliver sandsynligvis et nøgleord i OK13, lyder det fra Grete Christensen.

Hun brugte i sin tale på konferencen et billede på en stramt bundet knude, der skal løsnes med nytænkning, som metafor for den udfordring, SHK står over for ved de kommende forhandlinger. Den ene tråd i knuden er medlemmernes forventninger, mens den anden tråd er arbejdsgivernes krav.

”Den nye udfordring er, at endnu en tråd er blevet filtret godt og grundigt ind i knuden, nemlig den økonomiske krise. Nye udfordringer kræver nye løsninger. Nu sætter vi fokus på, hvordan vi endnu engang kan tænke nyt, så vi kan få løst knuden op. Jeg er sikker på, at det nok skal lykkes,” påpegede Grete Christensen.