Af Tine Bendixen
Ligeret får man blandt andet ved at arbejde for at få det. Men danske kvinder OG mænd er simpelthen for dovne til at kæmpe for det. Eller for demokrati. Ingen af delene er en selvfølge, men noget vi skal slås for HVER DAG. Siger Vibeke Hartkorn, kommunikationsrådgiver med egen virksomhed. Og brændende engageret når det gælder kvinder, karriere og ledelse: Andelen af kvindelige ledere er vanvittig lav i Danmark. Vi har procentuelt færre end Rumænien! I Kina, hvor tre måneders barsel er max, er fordelingen 50/50. Hvis vi øremærker |
![]() Foto: Kennet Havgaard |
Selvfølgelig skal vi have kvoter! Jeg KØBER ikke argumentet ”kvinder skal ikke vælges på køn men på kompetencer”. Ingen vil da DRØMME om at indstille en kvinde, der ikke er kompetent. Samtidig skal kvinder lære at bruge deres uddannelse bedre. En gratis og skatteyderbetalt uddannelse indebærer en pligt til, at betale samfundet tilbage det bedste, man kan. Det indebærer at TURDE tage ledelses- eller beslutningsansvar. Det er ikke et spørgsmål om lyst, men om pligt!
Føljeton om ligeløn
Lønkommissionen var et resultat af strejken i 2008, og med føljetonen er fremtrædende danskere med til at holde gang i debatten om ligestilling og ligeløn. Sundhedskartellet.dk bringer føljetonen ´Lige – om lidt´ i den periode, hvor Lønkommissionen arbejder. Tidligere i føljetonen:
|