Danske Regioners tilbud om at forhøje rammen fra 12,8 til 13 procent vil betyde, at eksempelvis en sygeplejerske vil få en ekstra lønstigning på ca. 150 kr. om måneden. ”Alt for lidt,” siger Sundhedskartellets formand Connie Kruckow.

Danske Regioners formand Bent Hansen har været citeret for, at han i forbindelse med overenskomstforhandlingerne mandag gav Sundhedskartellets medlemmer et tilbud, der betyder, at de vil tjene op mod 50-55.000 kr. mere om året over de næste tre år.

Det tal kan Sundhedskartellets formand Connie Kruckow ikke genkende. Sundhedskartellets beregninger viser, at Danske Regioners tilbud om at forhøje rammen fra 12,8 til 13 procent ville betyde en ekstra månedlig lønstigning på ca. 150 kr. (inkl. pension og særlig feriegodtgørelse) for eksempelvis en sygeplejerske med op til 9 års erfaring. Det er slet ikke nok til at skabe ligeløn, konstaterer Connie Kruckow.

Bent Hansen må have regnet sig frem til de 50-55.000 kr. ved at inddrage vikarpengene. Men sådan kan man slet ikke regne, fremhæver Connie Kruckow:

”Der er ikke én eneste sygeplejerske, der har en garanti for, at hun kommer til at tjene op til 55.000 kr. mere om året, når man ser på Bent Hansens udspil. Danske Regioner afviste nemlig at bruge vikarpengene til varige lønstigninger. I stedet skulle vikarpengene gå til medarbejdere, der i forvejen havde vagter i et privat vikarbureau, som de så skulle opgive til fordel for at arbejde ekstra i regionernes egne vikarordninger,” siger Connie Kruckow. ”