Gadeplans-klinik sætter fokus på indvandreres sundhed

Nakskov får den 19. februar Danmarks første sundhedsklinik, der specielt er rettet mod indvandrere, skriver Lolland-Falster Folketidende. Idéen og initiativet kommer fra sygeplejerske Hanne Foersom, som trækker på sine erfaringer fra sit tidligere arbejde med indvandrerfamilier i Nakskovs hjemmepleje.

Formålet med ”Kom Forbi”, som klinikken hedder, er, at få sat fokus på sundheden uden nødvendigvis at skulle gå til læge. Hanne Foersom vil bl.a. kunne tage sig af sårskift, lægeordinerede indsprøjtninger, antabusbehandlinger, måling af blodsukker og kontrol af blodtryk. Samtidig vil hun kunne gå med indvandrerne til deres læge eller til andre instanser i sundhedssystemet.

”Af kulturelle og sociale grunde har mange indvandrere svært ved at bruge det danske sundhedssystem fuldt ud. Det er det, jeg primært skal forsøge at hjælpe dem til, når vi over en kop kaffe tager en snak om, hvad problemet er, og hvad der kan gøres ved det”, siger Hanne Foersom.

”Kom Forbi”, finansieres af Helsefonden, Projekt Udenfor og Nakskov kommune i fællesskab. Projekt Udenfor er en selvejende nonprofitorganisation, der kombinerer gadeplansarbejde med forskning i hjemløshed og udstødelse.