Sundhedskartellets formand, Grete Christensen, sidder igen i år i dommerkomitéen, som skal udvælge modtagerne af årets balancepris.
 
Balance mellem familie- og arbejdsliv
Regeringen har besluttet, at der skal uddeles en Balancepris til virksomheder, der gør en særlig indsats for at sikre balance mellem familie- og arbejdsliv. Balanceprisen blev uddelt første gang i 2009 og uddeles igen den 23. november 2010. En af sidste års vindere var Kirurgisk afsnit 106, Sygehus Vendsyssel, som vandt i kategorien offentlige arbejdspladser.
Du kan læse mere om sidste års prisvindere her. Her ligger også tre gode film, der præsenterer vinderne.
 
Der uddeles en pris inden for tre kategorier:
 
 • Små og mellemstore private virksomheder (under 100 medarbejdere)
 • Større private virksomheder (over 100 medarbejdere)
 • Offentlige arbejdspladser. 
   
 • Formålet med Balanceprisen
  Formålet med Balanceprisen er dels at belønne private virksomheder og offentlige arbejdspladser, der gør en særlig indsats for at sikre balance mellem familie- og arbejdsliv og dels at udbrede gode eksempler og skabe rollemodeller for effektive balancepolitikker. Det bredere sigte med prisen er at skabe opmærksomhed om vigtigheden af at sikre balance mellem familie- og arbejdsliv. 

  I år er der indkommet i alt 87 ansøgninger fordelt på 26 arbejdspladser i små og mellemstore private virksomheder, 35 i kategorien større private virksomheder og 26 i kategorien offentlige arbejdspladser. 
   
  Læs mere

  På Socialministeriets hjemmeside om Balanceprisen kan du læse mere om Balanceprisen og hvem der i øvrigt sidder i dommerkomitéen. Dommerkomitéen uddeler Balanceprisen 2010 den 23. november.