Fredag den 11. marts samlede Sundhedskartellet ca. 1000 tillidsrepræsentanter fra organisationerne ved en konference om overenskomstresultatet. På konferencen fremhævede Sundhedskartellets formand, Connie Kruckow, den fælles indsats med at få overenskomstresultatet i land.

”Det er kun et år siden, at 900 tillidsrepræsentanter mødtes med hovedbestyrelserne fra Sundhedskartellets 11 organisationer for at skyde overenskomstforhandlingerne i gang. Sikke et startskud, vi affyrede dengang! Det har givet mere genlyd, end vi kunne have håbet på. Det fik os helt frem i skoene og var med til at få os rigtig godt fra start. Nu er vi kommet i mål. Og nu kan vi se, at vi har opnået et godt forhandlingsresultat med arbejdsgiverne,” sagde hun.
Hun fremhævede følgende hovedtræk ved resultatet:

· Vi har skaffet et resultat, som forbedrer reallønnen. Både hos de medlemmer, der er i en basisstilling, og hos lederne.
· Det er et resultat, som giver os en helt ny lønmodel. Og hovedparten får en højere start- og slutløn og et hurtigere forløb gennem lønskalaen.
· Vi har afskaffet Ny løn, som vi kender den i dag. I stedet får vi en lokal løndannelse, der sætter fokus på vores fag i stedet for individet.

Læs hele talen her eller download talen ved at klikke på filen nedenfor.
 
De PowerPoint overheads der blev vist på konferencen kan også downloades nedenfor