Formanden for Sundhedskartellet, Grete Christensen, forventer ikke de store kroner og øre-resultater, men tror på, at arbejdsgiverne og Sundhedskartellet snart finder en fælles forståelse i OK11-forhandlingerne.
 
”Jeg tror, vi er tæt på, at der for alvor kommer noget ud af ketchupflasken.” Det er Sundhedskartellets formand, Grete Christensen, der bruger dette billede umiddelbart inden de aktuelle overenskomstforhandlinger mellem Sundhedskartellet og arbejdsgiverne i regioner og kommuner.”
 
Grete Christensen konstaterer, at der er blevet arbejdet rigtig hårdt i de forskellige tekniske arbejdsgrupper med at få sonderet arbejdsgivernes og Sundhedskartellets krav og nå til enighed.
 
”Der bliver ikke tale om de store kroner og øre-resultater denne gang, men derimod markeringer, som kan være med til at slå vores faglighed fast og tydeliggøre nødvendigheden af og behovet for professionalisme på arbejdspladserne. Det virker, som om arbejdsgiverne har lyttet til vore krav om en faglig og professionsrettet udvikling. Derfor har jeg en forventning om, at vi finder en fælles landingsbane og når en fælles forståelse. Og kan vi det, kan vi jo også finde frem til noget, der kan bane vejen for den udvikling, vi ønsker,” siger Grete Christensen.
 
Hun tilføjer, at Sundhedskartellet også rigtig gerne vil nå til enighed med arbejdsgiverne om at iværksætte et pilotprojekt, hvor der kan arbejdes med at måle værdien af arbejde, sådan som svenskerne og nordmændene gør det og dermed nå frem til en definition af lige løn for lige arbejde. ”Men det holder rigtig hårdt, fordi de danske arbejdsgivere fastholder deres tolkning af ligeløn og ligestilling,” siger Grete Christensen.
 
Travle forhandlingsdage
De næste dage byder på en række OK11-forhandlinger med arbejdsgiverne for Sundhedskartellets politiske forhandlingsdelegation med formand Grete Christensen i spidsen.
 
Sundhedskartellets politiske forhandlingsdelegation har således et møde med KL torsdag den 10. februar samt tværgående politiske forhandlinger med Danske Regioner fredag den 11. februar, hvilket vil sige at KTO, FOA og AC også sidder med ved forhandlingsbordet. Og mandag den 14. februar mødes Sundhedskartellet alene til politiske forhandlinger med Danske Regioner.