”Mænd er sindssygt bange for, at kællingerne tager over”
Hurtige spørgsmål om ligestilling til skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis.
 
””
Af Tine Bendixen
      
Vi kvinder har happy ending i hovedet. Tror, at hvis vi finder manden og gi’r os hen til hans favn, har vi nok ikke brug for ligestilling alligevel. Latterligt. De to ting udelukker ikke hinanden. Vi mudrer rundt mellem kærlighed og selvstændighed. Vi skal bare gi’ os hen til favnen hos en mand, der gider stille op til ansvar og børnepasning – og selv turde tage værdidiskussionerne med ham. Så skal det nok gå. 
     
På hjemmefronten altså, for ligestillingen har det rasende skidt i arbejds-Danmark, råber skuespiller Anne-Grethe Bjarup Riis: Der SIDDER ikke så mange kvinder i bestyrelser eller på lederposter. Der er noget kulturel arv omkring magt og mænd, og vi kvinder er flinkeskolepiger i et maskulint samfund og vant til at blive diskvalificeret af mænd. At mænd skulle være mere kvalificerede end kvinder, tror jeg bare ikke på.   
 
Så vi SKAL have kvoter.
Det er heller ikke fair, at man i det offentlige skal arbejde for lavere løn end i det private. Det skal være lige, så vi må kigge på hele økonomien og prøve at hælde noget fra de offentlige luksuskasser med penge til nye motorveje i Jylland over i kasserne med for lidt løn på bunden. Retfærdighed!
Og selvfølgelig skal vi have ligeløn. Jeg græmmes! Mænd er sindssygt bange for, at kællingerne tager over. De ser feminisme som en trussel, ikke som retfærdighed. Alle er enige om, at retfærdighed er godt. Men siger man ligestilling, som er udtryk for det samme, ser de rødt og ser kvinder, der ikke gider ha’ pik.
Hvis jeg var ligestillingsminister, ville jeg lave kvotelov og kæmpe rokering. Ud med nogle mænd. Ind med nogle kvinder. Og ligeløn NU. Og så SKAL mænd, der går til prostituerede, kriminaliseres. Mændene vil ikke have den lovgivning. Fatter ikke, at deres behov ikke er vigtigere end kvinders. Og de kan lide at have magten. Lægge en plovmand og bolle en kvinde i røven. Det skal ikke være tilladt! ”Det er kvindens ældste erhverv”, siger mændene. Nej, det er landbrug!
 
 
Føljeton om ligeløn
Lønkommissionen var et resultat af strejken i 2008, og med føljetonen er fremtrædende danskere med til at holde gang i debatten om ligestilling og ligeløn. Sundhedskartellet.dk bringer føljetonen ´Lige – om lidt´ i den periode, hvor Lønkommissionen arbejder.

Tidligere i føljetonen: