Hovedbestyrelses- og bestyrelsesmedlemmer fra Sundhedskartellets 11 organisationer har drøftet udfordringer ved overenskomst-
forhandlingerne 2011 ved en fælles konference den 14. oktober i København.

Hvilke krav har de regionale og kommunale arbejdsgivere ved de kommende overenskomstforhandlinger, og hvilke krav har medlemmerne af Sundhedskartellets organisationer? Det blev belyst af forhandlere fra Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Sundhedskartellet.

Sundhedskartellets formand, Grete Christensen, konstaterer, at Sundhedskartellet har en langsigtet strategi, som fastholdes, om forbedring af løn, arbejdsvilkår og adgangen til uddannelse:

”Vi vil have det samme i løn som privatansatte med samme uddannelsesniveau. Vi vil have bedre sammenhæng mellem arbejdsliv og privatliv, og vi vil sikre, at alle på sigt får 18 procent i pension. Det er en ambitiøs strategi, men det er også en nødvendig strategi. Lige nu ser en del af vores medlemmer ledigheden i øjnene. Det er nyt. Men det er et spørgsmål om tid, før situationen vender. Konkurrencen om fremtidens arbejdskraft bliver benhård.”

Sundhedskartellets formand tilføjer, at strategien er vigtig for fremtidens velfærdssamfund, men at det er klart, at Sundhedskartellet ikke når i mål på én gang, og slet ikke i 2011, hvor finanskrisen har slået hul på samfundets pengetank.

Ved konferencen drøftede bestyrelsesmedlemmerne desuden det videre samarbejde mellem Sundhedskartellets 11 organisationer.